Helyszínek / Akvárium / Parno Graszt

Parno Graszt

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Paszab faluban tizenöt éve működött már a Parno Graszt roma folkzenekar, amikor 2002-ben hirtelen a hazai és nemzetközi érdeklődés fókuszába került.
Parno Graszt
/

Rávágok a zongorára című debütáló albuma az európai világzenei rádiósok sikerlistájának a hetedik helyére tornászta magát, s ezzel azon mód hazai és külföldi turnék sorozata kezdődött meg. Miután meghódították Közép- és Nyugat-Európát, India és az Egyesült Államok következett, majd a koppenhágai világzenei vásáron (a WOMEX-en) mutatták meg, hogy mi fán terem a (névadó) Fehér ló.

Nos, (romani nyelven) a tisztaság és a szabadság fáján, és aki ismeri a zenekar lemezeit (Rávágok a zongorára (2002), Járom az utam (2004), Ez a világ nekem való (2007), Reggelig mulatok (2011)), vagy már hallotta őket koncerten, az a legmélyebben bólogathat erre, hiszen kirívóan keresetlen és természetes előadásmód a Parno Graszté: roskadásig telítve frissességgel, könnyedséggel és bámulatos pörgéssel – mindenféle erőlködéstől és erőltetettségtől mentesen.

 

www.parnograszt.com
www.myspace.com/parnograszt
www.facebook.com/parnograszt

A zenekar tagjai
Oláh József – ének, gitár, tambura
Oláh Viktor – ének, gitár, tánc
Horváth Sándor – ének, kanál, tánc
Jakocska János – ének, gitár
Balogh Mária – ének, tánc
Váradi Mária – ének, tánc
Oláh Krisztián – harmonika
Oláh János – nagybőgő
Németh István – szájbőgő, kanna

Lemezkiadó
Fonó Budai Zeneház
www.fono.hu

Koncert
CLmusic Kft
www.clmusic.hu
Lőkös Réka
reka@clmusic.hu